сряда, 1 август 2012 г.

Швейцарска банка обвинява Facebook за загуби над 349 млн франкаНай - известната и доказано - най-голямата банка в Швейцария – UBS, обяви спад на печалбата си за второто тримесечие от 58% на годишна база. Въпреки че анализаторите очаквали този спад в приходите, резултатите надхвърлили очакванията им. Финансовият спад се дължи на поделението за инвестиционно банкиране.

Банката загубила 349 млн. франка само заради първичното публично предлагане на Facebook. Поради това  ще бъде стартирана правна процедура срещу борсовия оператор Nasdaq OMX Group.

UBS: “Като един от маркет мейкърите на едно от най-големите IPO-та в американската история, ние имахме значително количество поръчки от наши клиенти, включително и от бизнеса ни по управление на активи. Ще предприемем необходимите правни действия срещу Nasdaq заради огромните грешки по време на предлагането и сериозния провал в изпълнението на техните задължения“.

Като цяло, поделението за инвестиционно банкиране е записало загуба преди данъци в размер на 130 млн. франка. При управлението на активи е отчетен спад на печалбата от 25% до 502 млн. франка, макар през тримесечието от клиенти да са привлечени за управление нови 13,2 млрд. франка.

Няма коментари :

Публикуване на коментар