вторник, 11 януари 2011 г.

Риболов на Марица в градски условия

Краха на социалистическата икономика и изискванията на ЕС поизчистиха Марица и сега тя е добро място за рибарите.

Ние ходим за риба из цялата страна,Това е свързано с бензини, стръв, захранки.С една дума -с пари.Една събота реших да мина тънко.Взех кутия бели червей,качих се на девятката и слязох на водната палата.Бях взел само къса карбонова пръчка/3.50м. без водачи.Нагазих на бързея под моста на Панаира,където има прагче и пада водата и о кеф. Мрени и кефали едни след други.Като изключим подвикванията на минувачите по моста, които виждаха риба от горе и ме викаха да отида там, всичко беше О.К. Към обяд кълването намаля и почти спря. Тогава намерих тихо място във вира над моста.След паднала върба водата съвсем бавно движеше и леко въртеше.Удобно място за сядане на топлия пясък и сенчица. Викам си тук ще му ударя една почивка с въдицата във водата. Но не. Тръгнаха да излизат каракуди по 200-300грама.
Така в центъра на Пловдив си налових риба и в два часа бях в къщи.Можех спокойно да пия една ракия.Прекрасен излет и само 2.50 разходи.Пожелавам на всички колеги подобни изживявания.
П.П.По-късно когато излязоха ручейниците/наричани какавиди в други части на България/мрените и кефалите ядяха като на банкет.

Няма коментари :

Публикуване на коментар