петък, 4 февруари 2011 г.

Пастърма от рибици

Нарежете рибиците на филета с дебелина не повече от 1.5 до 2 см. Многократно ги надупчете с нож. Потопете ги във разтворена с вода морска сол за 24 до 26 часа. Зависи колко солено обичате. Извадете ги и леко ги намажете със суха чубрица. Не прекалявайте с чубрицата, защото ще ги запечата и ще съхнат трудно. Закачете ги на проветриво място на терасата./ Рецептата е само за студените месеци/
След три четири дена ги наобиколете надвечер и резнете отдолу парченце.
Толкова хубави стават, че в нашето семейство никога не ги дочакваме да изсъхнат напълно.
Освен това са "Стара планина" отвсякъде.
Същата рецепта съм прилагал успешно и с телешки шол.
Желая ви успех!

И наздраве!!!


П.П.Разбира се може и с бон филета.

Няма коментари :

Публикуване на коментар