четвъртък, 1 януари 2015 г.

Новогодишни Пукелци

Мислех как да кръстя тази рецепта, но като видях как лапат цели парчета и мълчат като пукели, името си дойде от само себе си.
Историята е следната:
Видях в магазина едни макарони и ми хрумна да ги напълня за празничната вечеря



Напълних ги с каквото имах, тоест с кълцаница от пресен свински  бут:



Кубчетата месо забърках със сол, праз, черен и червен пипер.
Попарих макароните в кипяща вода за 10 минути, като във водата имаше разтворени три бульона: гъбен, пилешки и зеленчуков.
Задуших кълцаницата с олио и вода, като след като се изпари водата, леко я запържих.
Напълних охладените макарони и във фурната с мазнината от пърженето.
След като бяха почти готови, ги извадих и настъргах отгоре сирене.


Върнах ги отново за малко на гореща фурна и ТАРАМ - Резултата го виждате най- горе.
Много играчка за вкусна кльопачка.

Честита Нова Година ! и Честит Ви Махморлук !

П.П. Жена ми изхвърлила бульона от попарването на макароните, за което ще имаме новогодишен скандал. Първият за годината. Бравос !!!


Няма коментари :

Публикуване на коментар