петък, 11 юни 2010 г.

Защо Милчо искаше жена от Бенин

Балчик. Плажа-1987. Вечер свирим в ресторанта на центъра, а денем сме на плаж. Водния дух/Милчо/ е с нас. Писали сме го осветитeл към групата, за да има някакво основание да пътува с нас, и да казва на техните, че не е на почивка а на работа.
Видяхме я с първото стъпване на плажа. Нямаше как да не я забележим. Открояваше се с тена си по рождение и страхотно контрастираше с останалите бели и червени летовници. Милчо без да се бави и минута се влюби в нея и с присъщата си откровенност обяви на всички:
-Обичам я. Ще се женим.
Настанихме се до нея. Веднага я почерпихме с кола и зпочнахме да си говорим. Разговора беше на френски. Превеждаше ни една девойка, която пристигна с нас от вътрешността и знаеше френския във всичките му варианти.
Била от Бенин. Баща и от там,а майка и германка. Нямаше нищо германско в нея. Беше черна като черна нощ без луна и звезди. С огромни обърнати усти. Една от нашите кокошки /дето винаги вървят с рок групите/ я попита защо се пече, след като има такъв тен. Хубаво,че момичето не разбра, иначе щеше да се обиди. Ние сритахме глупавата овца и басиста я завлече да я дави в морето. Разбрахме се да се видим на другия ден.
Обаче на другия ден се появи и майка и - германката. Като видя тази тълпа от дългокоси диваци около нея, тя се разкрещя на немски като фюрера, /които със сигурност и беше баща/събра и багажа и я поведе на някъде. Не я видяхме вече. Милчо страда два дена. Не можеше повече.Живота налагаше да се влюби в друга.
Няколко месеца след като се прибрахме го попитах:
-Добре бе Тигре, кажи ми, защо искаше Бенинката за жена?
-Тате нали ми вика, че какъвто съм смахнат, ако си намера и такава жена, кой знае какви деца ще се родят. Та не за друго, затова исках да му я заведа на село, да чуя какво щеше да каже този път.

1 коментар :