събота, 24 януари 2015 г.

Пиле с ориз

Рецепта от Гриша Попов
Пиле с ориз


Сварявате едно пиле.1/2 глава кромид се задушава в олио или зехтин. Добавя се голяма чаена чаша ориз. Запържва се докато ориза стане"стъклен". Постепенно се добавят три чаени чаши бульон от свареното пиле. Понеже пилето не е домашно, слагаме пилешки, гъбен и зеленчуков бульон. Без сол. Бульоните са солени. Всичкото това къкри на бавен огън, похлупено. След като се свари ориза(трябва да остане малко бульон), се прехвърля в тава, отгоре се подрежда свареното пилешко. Поръсва се с черен пипер и се изпича във фурната, докато хване златиста коричка. След като се извади се похлупва с похлупак, да престои 15-20 минути.
Излишно е да казвам, че с домашно пиле става по-хубаво, даже без бульончета.

Вижте още: Лук с екстри


Няма коментари :

Публикуване на коментар