вторник, 18 януари 2011 г.

Да светнеш черна лампа

През 1987 свирехме в Междуародния  Младежки Център до Приморско.В ресторант Кристал.Като се замисля май в доста кристали съм свирил.Изглежда беше модерно така да се кръщават.Но думата  не е за това,а за историите,които си разправяха китаристите един на друг.Спяхме в едно голямо бунгало в гората.Пет легла в една стая.Баня и тоалетна.Леглата на Пешо и Дечко едно до друго.Вечер легнат и си разказват.Аз подслушвам.
Дечко:
-Знаеш ли как гледат вече пилетата в птицекомбината в Михаиловград/Сега Монтана/?
Пешо:
-Как ги гледат.Хранят ги, после  ги колят.
-Така, е но си има технология за по-висока производителност,демек да растат по-бързо.
-И какво?
-Халетата са огромни.Нали знаеш?Значи влизат в тях машини и заливат пода с един пръст асфалт.
-Това пък защо?
-Трай сега! След това донасят малките пилета, докато е топъл асфалта и ги нахвърлят върху него.Те залепват.Не могат да мърдат повече.Никаква енергия не изразходват.Само им хвърлят храна и растат като гъби по време на дъжд ти казвам.Лятно време като е топло и целия двор зареждат.Без майтап.
-А като пораснат,как ги събират за клане?
-Лесна работа.Наели са цигани от Кошарник с коси.Като ги захванат от всички страни,косът та перушина се вдига ти казвам.Затова пилетата в супера са без крака.Да си видял замразено или охладено пиле с крака, а?
Друга потресаваща история,която подслушах една нощ:
-Аз нали ходих да свиря във Финландия.
Една вечер нямахме ангажимент и отидохме на концерт на тяхна банда.Не помня името.Много засукано беше.Както ще да е, но много яка група.С ония ми ти дълги коси, с оная апаратура.Като дрънне баса и те хвърля назад.А осветлението!?О осветлението!
-Какво осветлението?
-Като светнаха една черна лампа и нищо се не види.
Така безметежно си живеехме в МеМеЦеТо.
Тогава и част от "Веселите момчета"/Весьолые малчишки/, много известна група от СССР по онова време,почиваше там.С тях правехме следното.Ние хващахме риба,а те даваха водка и започваше яко пиене за българо-съветската дружба.
Лошото на хубавото, е че не се повтаря.

Няма коментари :

Публикуване на коментар