понеделник, 31 октомври 2011 г.

Лук на фурна


Изчистете ½ кг лукчета, големи колкото орех , и ги издълбайте малко в средата. Нарежете издълбаната вътрешност на ситно и я запържете с 4-5 лъжици олио и 1 лъжица брашно. Прибавете 1 лъжичка червен пипер и 2-3 ситно нарязани домата или 1 лъжица салца. Запържете ги леко. Налейте вода, колкото да разредите соса. Посолете го и го изсипете в тавичка. Наредете лукчетата и сложете във вдлъбнатината на всяко от тях по малко масло. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер.
Опечете ястието в умерено силна фурна. Поднесете го студено.

Ако имате и пържолки, може да се получи добър обяд.

Няма коментари :

Публикуване на коментар