събота, 29 октомври 2011 г.
Яхния (попска)
Настържете на едрото ренде 1 морков, 1 резeн целина и 2-3 корена магданоз и ги запържете с ½ чаша олио.Прибавете една лъжица доматена салца и също я запържете.Налейте гореща вода.Щом заври водата, пуснете ½ кг изчистени дребни лукчета и обелените скилидки на 2 глави чесън.Водата трябва да покрие зеленчука.Захлупете плътно ястието и го оставете да ври на слаб огън.Когато лукът омекне, прибавете 1 дафинов лист, 15-20 зърна черен пипер и една лъжица препечено брашно.Доварете яхнията.Поднесете я студена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията
(
Atom
)
Няма коментари :
Публикуване на коментар