вторник, 10 януари 2012 г.

Рибена салата и чорба от главата на толстолоб


Сложете една голяма глава от толстолоб(която предварително сте изчистили от хрилете) в тенджера с подсолена вода. Аз купих седем килограмов за 14лв. от пазара в Раковски.(Цена непостижима в Пловдив и София)
След като поври 10-15 мин., извадете главата и я оставете да изстива в тавичка. Докато това става в бульона сложете цяла суха чушка за аромат, нарежете моркови, картофи, кромид и сипете мъничко олио. Добавете червен и черен пипер, риган и девисил. Обезкостете главата и върнете 1/3 от месото в тенджерата.Когато зеленчуците се сварят сложете и шепа фиде. След 6 мин. отнемете от котлона и добавете 5-6 скилидки счукан чесън, свежи копър и магданоз.
С останалото обезкостено месо направете салата, к ато го объркате със зехтин, маслини без костилка, сол, кромид, оцет и лимон.
Това беше днешния ми обяд. Отличен след свинската диета по празниците.
Даже пих и една ракия с него.
Опитайте и вие!

Наздраве!!!

1 коментар :

  1. Четох доста рецепти от теб.Не са лоши, ама повечето завършват с наздраве.Да не си алкохолик брато?

    ОтговорИзтриване