сряда, 14 август 2013 г.

Не изхвърляйте салатата от вчера

                                

По принцип у нас се правят големи салати лятно време.Главно вечер, когато се събира семейството и се пие ракия.Много пъти  голяма част от салатата остава и се прибира в хладилника за другия ден.Обаче, като направиш опит да я ядеш и не става.По принцип съм противник на изхвърлянето на храна, затова днес направих следното:
/Обикновено салатите съдържат краставици, домати, печени или пресни чушки и кромид/
Извадих краставиците от снощната салата и останалото запържих в тиган с добавени нарязани люти чушлета, като бърках с любимата си дървена лъжица.Преди края на запържването, сложих натрошено, пълномаслено домашно сирене/от Мама-да е жива и здрава!/.Разбърках хубаво, за да отиде на всякъде в сместа.Когато се получи гъста консистенция, отнех тигана от огъня и поръсих с ронена чубрица.
Сместа поизстина  и добавих счукан чесън, копър и магданоз.
Опитах.
-Малеее!!!Огин!
Оставих го с купата в хладилника, да чака мача Македония-България.
Познайте какво ще им се случи на Макетата и на мен?

Няма коментари :

Публикуване на коментар