понеделник, 19 август 2013 г.

Бърза рибена чорба


Бърза рибена чорба


В една средно голяма тенджера сварете  добре изчистена от хрилете глава от шаран 2 - 2.5кг. Това отнема 10 - 15 минути кипене. През това време нарежете на кубчета един картоф, един морков, една чушка, една глава кромид и голяма скилидка чесън. Извадете главата да изстива и сложете нарязаните зеленчуци. (Ако обичате люто, можете да нарежете и люто чушле.) Добавете 4-5 супени лъжици олио, червен и черен пипер. Изстиналата глава обезкостете и върнете в тенджерата. Когато зеленчуците се сварят сложете и шепа фиде. След 6 минути отнемете от огъня. Нарежете отгоре обилно магданоз, поръсете и с счукан чесън.

Честито!!!
Чорбата е готова и то за нула време.

Няма коментари :

Публикуване на коментар