неделя, 23 януари 2011 г.

Люта рибена чорба по влашки/саламура/

Изпържете 200-300гр. дребна риба без глави в олио, или зехтин. Сложете тенджера с 2 л. вода на котлона. Добавете в нея мазнината от пърженето, след като я прецедите/рибата по-късно/. Изчистете от семките 2-3 сухи люти чушки и ги сложете цели. Добавете ситно нарязани лук, моркови,картофи и 50-100гр. консервирани домати. Лъжичка червен пипер. Подправете със сол. Сложете и щипка чубрица. След като се сварят зеленчуците, прибавете шепа фиде и рибата.Шест минути след това свалете тенджерата от котлона. Щом отнемете чорбата от огъня, нарежете вътре пресни копър и магданоз. Поръсете с три четири скилидки счукан чесън.
Разбъркайте.
Готово.
Стана страшно мезе за ракийка.
Ще ви похвалят да знаете.
Поканете ме да опитам.

Няма коментари :

Публикуване на коментар